JJ&L's Homepage

Over Joske

Na een cursus korte verhalen schrijven, heeft Joske de daad bij het woord gevoegd en een aantal korte verhalen geschreven. Veel van deze verhalen hebben betrekking op onderwerpen uit het dagelijks leven waarmee zij in aanraking komt maar ook vermengd met geschiedenis en fictie. Enkele verhalen zijn ook gepubliceerd  en via deze website wil zij dat iedereen deze kan lezen.
Naast het schrijven heeft zij ook nog belangstelling voor de lokale politiek. Na een periode als fractiesecretaris is zij nu Gemeenteraadslid voor Groen Links in Almere. 

Ergens in het Leuvenumse Bos staat een schilderachtig huisje. Wat is dit voor een huisje, wie heeft daar gewoond?
Dat zijn vragen die in het verhaal Aortjes Huus van Joske Galiart worden beantwoord.
Een toevallige passant in dit mooie bos zal dus na het lezen van dit verhaal meteen terug denken aan de geschiedenis van dit huisje. Wie weet kom je op het juiste moment langs en kun je zelfs binnen een kijkje nemen en zelfs een kopje koffie of andere verfrissing nuttigen. Ga mee terug in de tijd en kom van alles te weten over Aortjes Huus.

Naar verhaal

Als je vroeger op de fiets achterlangs Boerhaave Ziekenhuis/ Sonnevanck richting de Hierdensche beek ging, kwam je langs de Hoeve Beekhuizen. Deze is in 1988 helaas gesloopt. Hoeve Beekhuizen viel overigens onder Hierden en bij de volkstelling van 1828 bleek Hierden 87 woningen te tellen. Elke woning had een eigen nummer. Nummer 87 was de hoeve (boerderij) Beekhuizen. 
Aan de rand van het Beekhuizerzand beleeft Lisette met haar pony Picard een bijzonder avontuur.

NAAR VERHAAL

Een bord van Natuurmonumenten markeert de plaats waar de Papiermolen "Papiermeul in 't Sand" vroeger heeft gestaan. De molen voor het maken van papier werd aangedreven door de waterkracht om de hamers te laten slaan die ervoor zorgden dat het water uit de mesh van natte gesnipperde lompen werd geperst en zo tot papier werden gevormd. De Zandmolen inspireerde Joske voor een vervolg op het verhaal Bekehusen, waar heden en verleden met elkaar worden verenigd.

Naar verhaal